Topbanner_Project_MX_Zorg&ICT

Jeroen de Zeeuw

Jeroen de Zeeuw

Projectleider

Contact

Zorg & ICT is een titel die in eigen beheer door de Jaarbeurs wordt georganiseerd. Zorg & ICT was van 13 tot en met 15 juni 2023 geopend voor bezoekers. En werd georganiseerd in hal 1 van de Jaarbeurs.

Inrichting entree

Vóór de daadwerkelijke toegang tot de hal had de organisatie het idee bezoekers door een donkere tunnel te leiden van zo’n 60 meter lang en 10 meter breed. Door het toevoegen van led strips werd de ruimte optisch ingedeeld in zones waar aan beide zijden van de doorgang in totaal 13 start-ups zich konden presenteren.

Bij de voorbereiding van de inrichting van deze ruimte waren er twee uitdagingen op te lossen. Op last van de brandweer moesten de sprinklers in het plafonds vrijgehouden worden en mocht de functionaliteit niet beperkt worden in geval van een calamiteit. En de vloer bleek niet helemaal recht te zijn, waardoor bij de opbouw de installatie aangepast moest worden om het toch goed op te kunnen bouwen. 

In goed overleg met de organisatie zijn er uiteindelijk twee extra opbouwdagen vrijgemaakt voor deze specifieke tunnel bij de entree. Op deze manier is het gelukt de personeelsplanning in een toch al heel drukke beursperiode goed in te vullen zodat alle werkzaamheden tijdig uitgevoerd konden worden.

Energie

Voor zowel de ruim 200 standhouders als de algemene door de organisatie gewenste elektravoorzieningen heeft Mansveld Expotech de tijdelijke energievoorzieningen berekend en geïnstalleerd. 

Rigging / truss

In overleg met de organisatie en de verschillende standhouders zijn de ophangpunten in het dak van hal 1 berekend en bevestigd. Deze zijn voorzien van de benodigde handtakels, staaldraden en motoren. Aan de trussen die daaraan zijn bevestigd zijn vervolgens speakers, borden, verlichting en overige apparatuur gehangen.  

De beurs in cijfers

  • > 200 exposanten & start-ups
  • > 10.000 bezoekers