BartSijtsma

Hoe ben je begonnen bij Mansveld?

Via mijn vorige werkgever kwam ik regelmatig in de RAI voor verschillende werkzaamheden. Tijdens de opbouw van de Hiswa, Nederlands grootste evenement over watersport, raakte ik in gesprek met Dennis Degenaars. We hebben samen gepraat over ons werk en ik gaf aan dat het mij leuk leek wat hij deed. In het gesprek vertelde hij dat Mansveld Expotech bij de afdeling rigging nog mensen zocht. Zodoende ben ik op gesprek gekomen en werk ik ondertussen alweer een hele tijd bij MX.

Wat heb je allemaal gedaan bij Mansveld?

Toen ik net begonnen was liep ik vooral met diverse mensen mee om te zien wat er zo allemaal gebeurd. Vervolgens leer je om zelfstandig handmatig rigging punten uit te zetten. Als je dat eenmaal onder de knie hebt begin je als ‘grounder’. Rigging punten worden geïnstalleerd met twee mensen, een persoon zit in een hoogwerker en de ‘grounder’ houdt het overzicht vanaf beneden. Op deze manier krijg je veel inzicht in het vak en begin je feeling op te bouwen. Als laatste ga je zelf in de hoogwerker om de punten te installeren en ben je volwaardig lid van het team.

Wat is je ambitie?

Mijn ambitie is om een mooie loopbaan te hebben binnen een leuk team met een goede sfeer. We gaan hier onderling op een informele manier met elkaar om, wat niets afdoet aan onze professionaliteit en betrouwbaarheid naar de opdrachtgever. In de toekomst wil ik me nog meer gaan specialiseren in het vakgebied.

Wat vind je van de werksfeer?

De werksfeer is hier erg goed. binnen ons team is er wanneer het kan veel gezelligheid en wordt er veel gelachen. Na een drukke periode wordt er met collega’s buiten het werk om ook wel eens geborreld. Er valt dus veel te lachen, maar uiteindelijk wordt er serieus en erg hard gewerkt zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.

Waar krijg je energie van?

Ik krijg het meeste energie van spoedklussen. Als er in een korte tijd alle werkzaamheden moeten worden uitgevoerd voel je de tijdsdruk en wordt de uitdaging groter. Op die manier wordt het werk spannend en ben je achteraf nog iets trotser op je werk.

Wat vind je belangrijk in een werkgever? 

Een blijk van waardering. De show wordt op elke beurs gestolen door de prachtige stands die er staan. De techniek staat altijd op een tweede plaats. De mensen op de beurs en de klanten zien niet altijd hoeveel werk er gaat zitten in het installeren van al deze rigging punten, over welke expertise je daarvoor moet beschikken en in hoe weinig tijd het soms moet gebeuren. Als een klant dat doorheeft en een compliment maakt, weet je dat je werk serieus genomen en gewaardeerd wordt.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

De gemiddelde werkdag begint vroeg voor ons. In de ochtend starten we om 7:30 en drinken we met het team een bak koffie terwijl we het programma voor de dag doornemen. Daarna gaan we van start en werken we tot 16:15. Mijn dag kan er ook totaal anders uitzien. Als er een grote beurs is, werken we makkelijk een paar uur langer door, daar zijn we allemaal flexibel in. Met zijn allen gaan we voor het beste resultaat voor de klant.

Waar ben je het meest trots op?

Waar ik elke dag trots op ben is dat we met een klein hecht team elke keer weer een goede prestatie neer weten te zetten met een steeds hogere werkdruk. Er is vaak steeds minder tijd of je hebt veel afwisselende werkzaamheden achter elkaar bijvoorbeeld bij ‘back to back’ beurzen. Als dan alles soepel verloopt ben je trots op jezelf en op het team.